Artikel Nieuwsblad

In de Broodstraat 33 in Oudenaarde heeft Annelore Audenaert (42) uit Volkegem haar bruidswinkel ‘Happy Tears by Mia Monta’ geopend. Het moet al zowat veertig jaar geleden zijn dat het Oudenaardse winkelcentrum opnieuw een boetiek met bruids-, suite- en feestkledij rijk is. “Een kinderdroom die werkelijkheid wordt”, glundert Annelore, gehuwd en mama van een zoontje van dertien.

Nieuwsblad 22/12/2022

 Haar vaste job in het hoofdkantoor van Media Markt in Brussel opzeggen voor het openen van een bruidswinkel, haar passie en jeugddroom maar sowieso een stap in het onbekende. Het kostte Annelore Audenaert enkele slapeloze nachten, maar in de zomer van dit jaar hakte ze toch de knoop door. In oktober opende ze in de Broodstraat in Oudenaarde Happy Tears bij Mia Monta, een bruidsboetiek met ook suite- en feestkledij. Vanaf 1 januari voltijds, want pas dan is haar opzegperiode bij Media Markt achter de rug. “Momenteel combineer ik dus nog twee jobs. Vanaf 1 januari kan ik er echt vol voor gaan, ook al boezemt die ingrijpende stap mij toch wel wat angst in”, zegt Annelore Audenaert.

“Passie voor bruidsjurken”

“Ik heb zeventien jaar gewerkt bij Media Markt, waarvan de laatste zeven jaar in het hoofdkantoor in Brussel”, vertelt Annelore. “Ik voelde mij echter al enkele jaren niet meer zo goed in mijn job en was op zoek naar een andere richting. Zo kwam ik terug uit bij mijn passie voor bruidsjurken. Als kind verzamelde ik namelijk al trouwcatalogen en inspiratieboeken met allerlei tips over huwelijken en huwelijksfeesten. Toevallig kwam ik in contact met Nadine en Ludo, zaakvoerders van de bruidswinkel met atelier Mia Monta in Zottegem. Het koppel, dat intussen met pensioen is, nodigde mij toen uit om eens een dagje mee te draaien in hun winkel. Maar na amper enkele minuten wist ik het al zeker: dit is wat ik wil, zelf een eigen bruidsboetiek runnen. In juni dit jaar heb ik dan de knoop doorgehakt en mijn ontslag bij Media Markt ingediend. Het heeft toch slapeloze nachten gekost om die beslissing te durven nemen.”

“Romantische sfeer creëren”

Na een marktonderzoek richtte Annelore haar pijlen op Oudenaarde: “Niet alleen omdat het mijn stad is, maar vooral omdat je in de regio geen bruidsboetiek vindt. Je moet al naar Deinze of Aalst. Ik heb mij laten vertellen dat het wellicht al zo’n veertig jaar geleden is dat er in Oudenarde nog een bruidswinkel was. Ik kan nu nog twee jaar rekenen op de begeleiding van Nadine en Ludo van Mia Monta, onder andere voor het uitvoeren van speciale retouches. Mijn oma was naaister en ik heb ook een opleiding snit en naad achter de rug. Dat zit dus wel in de vingers. Ik probeer een toffe en romantische chillsfeer in de winkel te creëren. Intussen krijg ik echt wel positieve reacties en dat voelt goed. In elk geval is het een droom die werkelijkheid wordt.”

Onze winkel

Broodstraat 33, 9700 Oudenaarde

happy-tears_logo

-

-

© 2022 Happy Tears

-